Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Simone de Beauvoir

Fiecare dintre femei se prefera celorlalte si pentru fiecare femeie exista cel putin un barbat care o prefera tuturor celorlalte.

Simone Ernestine Lucie Marie Bertrand de Beauvoir (9 ianuarie 1908 – 14 aprilie 1986) a fost o cunoscuta eseista, scriitoare,istoric cultural precum si unul dintre cei mai atenti critici ai societatii secolului al XX-lea. Simone de Beauvoir

Ea a explorat rolul femeilor in societate in “Al doilea Sex” sau “Amintirile unei fete cuminti”, lucrari care au plasat-o in avangarda miscarii feministe contemporane, urmand ca in alte opere sa trateze provocarile aduse de maturitate (“Toti oamenii sunt muritori”, “Femeia sfasiata”).

A fost muza si iubita pe viata a lui Jean-Paul Sartre, considerat unul dintre cei mai mari filosofi ai secolului al XX-lea, alaturi de care a trait intr-o complicitate emotionala, intelectuala si spirituala pana cand acesta s-a stins, in 1980. I-a urmat Simone, 6 ani mai tarziu, care a notat in lucrarea “Ceremonia de adio” ultimele cuvinte ale lui: “Moartea nu ne va reuni. Asa stau lucrurile. Cu toate astea, e splendid in sine ca am reusit sa ne traim vietile in armonie pentru atata vreme.”

Citește și:

Poti comanda online cartile lui Simone de Beauvoir.

ADULTER

“Chiar si adulterul e ceva functional.”

AROGANTA

“Nici un fel de barbati nu sunt mai aroganti fata de femei decat cei care sunt ingrijorati de virilitatea lor.”

BUCURIE

“Cand sari in sus de bucurie, sa fii atent sa nu-ti ia cineva pamantul de sub picioare.”

CEDARE

“Nu exista suflet, oricat de aspru, care sa nu cedeze, mai curand sau mai tarziu, in fata dragostei.”

CUPLU

“Cuplul este o unitate fundamentala ale carei doua jumatati sunt inclestate una de alta.”

DEVENIRE

“Nu te nasti femeie, devii.”

DISCIPOL

“Sartre corespundea exact cu nazuinta mea de la 15 ani. Cu el puteam impartasi totul, mereu... am simtit ca nu va mai iesi niciodata din viata mea... Ma crezusem o fiinta de exceptie pentru ca nu concepeam sa traiesc fara sa scriu: el nu traia decat ca sa scrie.”

Citește și:

DRAGOSTEA

“Dragostea este neteda, igienica, rutiniera.”

DUALITATE

“Ah! daca cel putin in mine ar fi fost doua femei, una care vorbeste si cealalta care asculta, una care traieste si cealalta care priveste, cat de bine as fi stiut sa ma iubesc!”

ELEGANTA

“Rol dificil, dar frumos: femeia care suporta cu eleganta o despartire.”

FEMEIA

“Femeia... este prada barbatului, este pierzania sa, este tot ceea ce el nu este si vrea sa aiba, negarea sa si ratiunea sa de a fi.”

FEMINITATE

“Astazi, datorita cuceririlor feminismului, devine din ce in ce mai normal ca fata sa fie incurajata sa studieze, sa se consacre sporturilor; dar, daca nu reuseste in aceste lucruri, cei din jur sunt gata s-o ierte mult mai usor decat pe baieti; reusita ei este mult mai ingreunata de faptul ca de la ea se cere un alt soi de realizare: sa fie si femeie, sa nu-si piarda feminitatea.”

Citește și:

    FERICIRE

    “Fericirea consta in a trai ca toata lumea si totusi ca nimeni altul.”
    “Fericirea: motivare pe care viata si-o da ei insasi.”

    Vizionare placuta


    Kudika
    18 Februarie 2016
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.